Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
03/04/2016 Zima
Nakon prvenstvene pauze koju je prezimela u zoni ispadanja, Sloboda u subotu nastavlja takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Sledi pregled pripremnog perioda.


Na slici: Sloboda.

Sumornu jesen zamenila je jednako sumorna zima, entuzijazam je dosegao najnižu tačku pa je mart stigao brže nego inače. Dakle eto nas već pred 16. kolom i gostovanjem Bežaniji, gde se nadamo da nekako možemo izvući bod. Možda nadanja nisu ispravna, ali se uprava potrudila da nam približi svoje osnovne ciljeve, u glavi je isključivo malodušni, tako neslobodaški, opstanak!

Već krajem prethodne godine, postajalo je jasno da se Sloboda odriče prelaznog roka. Ton koji je po ovom pitanju dolazio iz prostorija kluba delovao je čak i po malo hvalisavo, možda i zbog neke vrste olakšanja. Problemi su brzo gurnuti pod tepih, a do kada će moći tako i koliko ćemo trpeti zbog ne dovođenja pojačanja, videćemo. Sreća u nesrećii ili posledica jesenašnih loših izdanja, uglavnom klub nije napustilo previše fudbalera. Oni koji su razdužili crveno-crni dres, uglavnom su bili u drugom ili trećem planu trenera Ristanovića. U celoj priči oko prelaznog roka posebno ćemo izdvojiti dve situacije. Na prvom mestu, kapitensku traku će i dalje nositi Boris Milekić. On je bio na pragu odlaska, ali je prelazak na Maltu propao posle lekarskih pregleda. Posle dugog oporavka od povrede na teren se vraća Milan Jeremić (najpoznatiji po ućutkivanju Slobodaša na utakmici sa Borcem), što bi trebalo da pojača tim na krilnim pozicijama.

U sklopu pripremnog perioda odigrano je 12 utakmica:

27. januar Sloboda 1:0 Sloga (P) @Glumač
Čumić
30. januar Sloboda 0:0 Sloga (P) @Visibaba
03. februar Sloboda 2:1 Sloga (P) @SC "Palisad" - Zlatibor
Petrović, Milanović
09. februar Sloboda 1:0 Jedinstvo (Ue) @Zlatibor
Miličić (p)
11. februar Sloboda 2:0 FAP @Zlatibor
Emeka, V. Đurić
13. februar Sloboda 1:1 Zlatibor @Zlatibor
Đorđević
15. februar Sloboda 2:0 Polet @SC "Palisad" - Zlatibor
Tasić, Markićević
17. februar Sloboda 0:0 Polimlje @SC "Palisad" - Zlatibor
20. februar Sloboda 0:0 Radnički Kg @Zlatibor
23. februar Sloboda 0:0 Mladost L (rezervisti) @Krčagovo
27. februar Sloboda 5:0 Sloga (S) @SC "Palisad" - Zlatibor
Dolmagić, Čumić, Vukojičić, Jeremić, Milanović
28. februar Sloboda 0:1 Sloga (P) @Krčagovo

Smanjenje troškova uz blizinu Zlatibora i blagu zimu, potpuno je opravdalo neodlazak na pripreme. Međutim izbor rivala koje su činili niželigaši bio je nerazumljiv. I u takvom odnosu snaga Sloboda je imala dosta muke u napadčkom delu tima.

I dok se Sloboda suočava sa jednim od najtežih trenutaka u svojoj istoriji, Skupština kluba nije održana više od godinu dana...