Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
03/19/2016 Siguran bod
Proleter NS - Sloboda 0:0. Sigurna igra poslednje linije, donela još jedan pozitivan rezultat na startu proleća. Jeremić izgradio, ali i propustio šansu utakmice. Naredne nedelje dupli program na Begluku.


Na slici: Dobra igra defanzivaca. (arhivska)

Oblaci su nestajali iznad Slane Bare pred sam početak utakmice, pružajući idealne vremenske uslove za igru – blizu onima koji su vladali u Užicu prošle subote. Sloboda je, u plavim dresovima, izašla na teren u sledećem sastavu:

............................ Tasić ......................

Miličić ............. Babić ... Milekić ..... Vučković

.................... Milanović ... Tasić ...............

Đorđević ............. Vukojičić ............ Petrović

.......................... Jeremić ........................

Izmene: Tasić- Đurić (68); Jeremić – Emeka (74), Vukojičić – Čumić (90+2).

Fudbal se igrao od prvog minuta, taktika ga nije sputavala. Međutim za veća uzbuđenja nedostajalo je više umeća, pa u prvom delu beležimo po jednu nešto ozbiljniju priliku na obe strane. U prvoj situaciji, iz 25. minuta, Tasić je opasan udarac sa ivice šesnaesterca poslao u korner. Petnaest minuta kasnije, drugi Tasić dobro otvara kontru Slobode, Jeremić je nastavlja uposlivši Vukojičića. Napadač Rosonera daje povratni pas Milanovicu, koji iz dobre pozicije upućuje prilično loš šut koji golman domaćih relativno lako brani.

Bilo je jasno da se igra utakmica od jedne "prave" šanse, a nju je nažalost propustila Sloboda na startu drugog dela. Jeremić je ukrao loptu poslednjem igraču odbrane, ali je loše povukao. Iako pod pritiskom i dalje je bio u vrlo dobroj situaciji, ali upućuje prilično loš udarac i golman uspeva da zaustavi loptu. Proleter je od tada bio sve opasniji, ali nije imao šanse pored naše, danas odlične, poslednje linije. Stvar se zakomplikovala u 70. minutu, kada je Vučković dobio drugi žuti karton. Ovaj detalj je intezivirao ciljeve ekipa, ali ni malo nije uticao na tok meča, te Sloboda sigurnom igrom dolazi do još jednog vrednog boda na strani.

Vrlo dobar start sezone u sredu čeka snažnu potvrdu ili pada u vodu. U neatraktivnom terminu (o sramoti smo pisali u prethodnoj vesti), od 14:30, na Begluk stiže Dinamo iz Vranja.

Napred Sloboda!