Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
03/23/2016 Karma Is A Bitch!
Sloboda – Dinamo (V) 1:2 (1:0). Kažu da je lako biti general posle bitke. Ali...Na slici: Sloboda.

Brujala je užička čaršija da je jedan od razloga odlaganja ove utakmice bila i bolest najboljeg igrača Vukojičića, i povreda golmana Tasića. Epilog je sledeći: utakmica se odigrala po pasjem vremenu, na barem deset stepeni manjoj temperaturi nego što je bila petog marta, i verovatno vodom još natopljenijem terenu. Vukojičić je bio možda i najgori na terenu. Tasić kriv za oba gola, a Sloboda gubi utakmicu koju je morala da dobije, kako bi se nada, a za mnoge iluzija o opstanku u ovom rangu produžila još koju nedelju.

Da stvar bude gora, gosti su došli do preokreta iznenada, kada su crveno-crni kontrolisali i igru i rezultat, a nakon dve tri dosta dobre prilike, posle kojih je pobeda morala biti osigurana.
Minut 73: Najbolji igrač gostiju Stavrić, kada već nije znao šta će sa loptom tuče sa tridesetak metara u Tasićev desni ugao, i donosi izjednačenje gostima.
Minut 76: Slobodan udarac iskosa sa desne strane, ubačena mekana lopta, koju sa metar Baljak šalje iza Tasićevih leđa, koji je još razmišljao o tome šta se desilo dva minuta pre.

Do tog trenutka Sloboda je vodila. Nakon veoma loše igre u prvom poluvremenu, u 40. minutu se za penal izborio Jeremić, koji je sam i realizovao. Sloboda je bila solidna u drugom poluvremenu. Ubedljivo najbolji igrač u nesrećnom crveno-crnom dresu, i strelac pogotka, nakon dobrih utrčavanja imao je one već pomenute dve šanse u 50. i 60. minutu. Nedugo zatim, desilo se već opisano.

Treba biti korektan i pohvaliti Vranjance. Igrali su na pobedu i nagrada je stigla. Malo igrom, malo višom silom... Karma is a bitch!

Na Begluku se mrzlo oko 400 onih koji još uvek nisu obavešteni da se u Srbiji fudbal ne igra zbog publike.

............................ Tasić ......................

Babić ............... Vidić ... Milekić ..... Marjanović

.................... Milanović ... Đurić .................

Đorđević ............. Vukojičić ............ Petrović

.......................... Jeremić ..........................

Izmene: Petrović - Emeka (50), Milanović- Tasić (80).