Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
04/09/2016 Još se igra
Loznica – Sloboda 1:2 (0:2). Kada se najmanje očekivalo i praktično zaboravilo kako izgleda kada Sloboda pobedi, Rosoneri donose veoma vredna tri boda i produžavaju borbu za opstanak.


Na slici: Đorđević potvrdio prvo mesto na listi strelaca Slobode. (arhivska)

Čekalo se danas 17:30. Uzdah i rečenica “to je to”, da se već početkom aprila stavi tačka (bar u rezultatskom smislu) na još jednu sumornu, slobodašku sezonu. Stvari su se ipak odvijale drugačije na Lagatoru, gde je Sloboda izašla u sledećem sastavu:

............................ Tasić ......................

Marjanović ........ Vidić ... Milekić ..... Vučković

...................... Babić ... Milanović ..............

Miličić ................. Vukojičić ............. Emeka

.......................... Đorđević ......................

Izmene: Babić - Đurić; Emeka - Dolmagić; Jeremić - Vukojičić.

Poveli smo već u desetom minutu. Đorđević je izblokirao ispucavanje defanzivca, a zatim realizovao “jedan na jedan” situaciju. Već u 20., isti igrač koristi i drugu grešku domaćih i duplira prednost. Iako je bilo za očekivati da će pomalo šokantan početak demoralisati Loznicu, zeleni nastavljaju borbeno i ubrzo dolaze do izglednih prilika. Tako odlazak na odmor sa velikom zalihom, Sloboda duguje svom golmanu koji u dva navrata izuzetno reaguje.

U 58. minutu domaći smanjuju na 1:2. Udarac sa ivice šesnaesterca Tasić brani, ali odbitak realizuje Savinović. Loznica od tada još vise preuzima inicijativu, konstantno napada, ali bez posebnog rezultata. Sa druge strane, stvarale su se prilike za kontranapade. Tri vrlo dobra Sloboda nije uspela da realizuje, a među njima prednjači situacija u kojoj se našao Emeka. Junak prethodnog duela ova dva rivala, uspeva da promaši gol sa samo par metara udaljenosti. Lopta mu je prešla preko noge.

Značaj utakmice mogao se videti i nakon sudijskog zvižduka, po veoma emotivnim reakcijama aktera. Tuga ipak nije sprečila domaću publiku da aplauzom isprati oba tima. Razlog može ležati u tome što su imali priliku da vide vrlo dobar fudbal za standarde ove lige i jako veliku borbenost.
Iako je situacija na tabeli i dalje vrlo nelagodna, možemo reći da sve zavisi od Slobode. Od preostalih devet kola, pet se igra na Begluku, svih pet sa konkurentima za ispadanje. Prvi od njih na programu je naredne subote, kada u Užice dolazi ekipa Donjeg Srema.
Ako ne sada…
Napred Sloboda!

-----------------------------------------------------

Računajući ovu i prethodne tri takmičarske sezone, Loznica je tek treći klub protiv koga je Sloboda ostvarila dve pobede u toku istog prvenstva:
2012/13 – Smederevo – te godine ispalo iz lige.
2014/15 – Sloga Kv – te godine ispala iz lige.