Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
04/16/2016 Očaj(anje)
Sloboda – Donji Srem 1:1 (1:0). U jednom od najlošijih izdanja u svojoj istoriji, katastrofalno vođena, Sloboda uspeva da osvoji vredan bod protiv Donjeg Srema.

Na slici: Problemi štoperskog tandema sa Samjuelom.

Ako vam uvodna rečenica zvuči čudno, to znači da još niste spremni. Potrebno je da naučite da se zadovoljavate najsitnijim stvarima, jer oni ne planiraju da odu, Sloboda će nastaviti da posrće. Neverovatnih 700 gledalaca bilo je juče na Begluku, pa se njihova neizmerna ljubav prema klubu nameće kao tema za neki od narednih tekstova. Ne, „neizmerna“ nije preteška reč. Merite, razmišljajte, upoređujte... i na kraju ćete videti da je ipak tako.
Pošto dosadašnji tok izveštaja preti da po konfuznosti nadmaši i igru našeg tima, prelazimo na formalniji deo. Crveno-crni su nastupali u sledećem sastavu:
............................ Tasić ......................

Marjanović ........ Vidić ... Milekić ..... Vučković

...................... Babić ... Milanović ..............

Đorđević .............. Vukojičić ............. Emeka

.......................... Jeremić .......................

Izmene: Emeka – Dolmagić (56); Marjanović – Đurić (64); Jeremić – Petrović (85).

Poveli smo već u 11. minutu. Babić je odložio loptu do Milanovića, a ovaj sa ivice šesnaesterca upućje precizan i ispostaviće se ipak dovoljno jak šut. Stvari su izgledale prilično dobro, pa u 19. minutu dolazimo do još jedne sjajne prilike. Jeremić je izveo prekid, Vidić bio najviši u skoku, ali njegov udarac odlazi tik iznad prečke. Od tog trenutka kreće agonija koju, svojim “vođenjem”, Ristanović nije uspeo da suzbije ni na minut. Neumešno se braneći, Sloboda skoro da nije prelazila na protivničku polovinu do kraja meča. U 31. minutu, gosti po prvi put ozbiljnije prete. Na olako dozvoljen centaršut reaguje tamnoputi napadač Donjeg Srema, ali lopta prolazi pored gola.

Igrao se 57. minut kada je Vučković, reakcijom na gol liniji, sprečio poravnanje rezultata. Par trenutaka kasnije, posle još jedne “šetnje” po našoj desnoj strani, Tasić odlično interveniše. U 79. Minutu, golman Slobode ponovo spasava stvar, nakon što je glavom šutirao Samjuel. Samo dva minuta kasnije, svoju vrlo dobru partiju Nigerijac ipak kruniše golom. Posle slobodnog udarca se najbolje snašao u gužvi i uz malo sreće sprovodi loptu u mrežu. U igri indisponiranih i očajno vođenih Rosonera se ništa nije menjalo, pa nam je Donji Srem ostao nerešiva enigma.

“Gledaću je igrala i u opštinskoj”, reče neko na kraju meča. Ljudi koji vode klub će se potruditi da se dokaže naviijačeva lojalnost.

Napred Sloboda!