Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
04/28/2016 Hrabro do bodova
Sloboda – Radnički Kg 5:1 (4:1). Još od avgusta 2006. (Budućnost Va 6:0) Sloboda nije postigla pet golova na utakmici! Kada se to učini protiv, posle Borca, možda i najljućeg rivala, stvar dobija dodatno na značaju.

Na slici: Petica dugo nije viđena.

Sjajna stvar u vezi Slobode – ma koliko se nalazila u lošoj finansijskoj, organizacionoj, rezultatskoj... sveukupno lošoj situaciji, može vam se desiti da odete na Begluk, ili češće, na gostovanje, i da ipak doživite eksploziju „slobodaških čula“. Uzrok navedenih eksplozija je kompleksan i ne može se jednostavno objasniti, ali je činjenica da nije nužno prouzrokovan dobrim rezultatom (meč u Krčagovu prošle godine, u Pećincima pre dve...). U vreme kada se postavlja pitanje kakva to ljubav pokreće toliki broj ljudi, da uprkos potpunom rasulu podrže našu Slobodu, možda dobijamo delić odgovora. U našoj podsvesti od danas je još jedna sjajna slobodaška predstava.

Pred oko 800 gledalaca, Sloboda je nastupala u sledećem sastavu:

............................ Tasić ......................

Marjanović ........ Vidić ... Milekić ..... Vučković

Miličić .............. Babić ... Tasić ....... Dolmagić

................. Đorđević ..... Jeremić .............

Izmene: Vučković – Emeka (46); Jeremić – Čumić (57); Miličić – Petrović (77).

Poveli smo već u 3. minutu. Jeremić je izveo korner, a fudbaler gostiju glavom pogađa sam ugao svog gola. Ili smo konačno naučili, ili smo tek protiv fenjeraša dobili malo hrabrosti, uglavnom napadi su nastavljeni bez obzira na rezultat. Dolmagić ne uspeva da najbolje uhvati volej posle centaršuta Miličića sa desne strane. Par trenutaka kasnije, u 14. minutu, vrlo slična akcija, ali drugačiji ishod – 2:0. Tasić je centrirao, a Đorđević otpočeo svoju seriju golova. Kragujevčani samo tri minuta kasnije koriste rupu u našoj odbrani te smanjuju prednost. Goleada se nastavlja u 33. minutu kada ponovo dolazimo do osetnije prednosti. Bila je to odlična akcija koju je započeo Miličić, Babić je sjajno otvorio Marjanovića, a desni bek u šesnaestercu pronašao Đorđevića. Odličan prijem, namešten i realizovan šut. Peti, ali i najlepši gol na utakmici, ostavljen je za sam kraj poluvremena. Đorđević je povukao kontru od sredine igrališta i u trenutku kada se očekivalo da ga rivali bez lopte ipak sustignu, usledio je udarac. „Kifla“ koja na iznenađenje i opšte oduševljenje završava u golu.

Strelac het trika je u 53. minutu imao ulogu asistenta. Na njegov centaršut je rutinski reagovao Jeremić i tako postavio konačnih 5:1. Iako je utakmica u nastavku bila mirnija, viđeno je par prilika, među kojima su najznačajnije dve koje nije realizovao mladi Čumić. Tasić je uputio pravu bombu ka golu protivnika na isteku 90. minuta, ali je lopta prozujala iznad prečke. I gosti su imali svojih šansi, a jednu značajniju je osujetio golman rosonera.

Uprkos pobedi, dokazano je da je Sloboda ove sezone očajno vođena, da je usled nedostatka hrabrosti, motivacije, stava i ispravne taktike rasula toliko bodova. I pored svega trka i dalje traje, a najvišu preponu treba preskočiti, ili se bar potpuno ne spotaći, u krajnje nepopularnom terminu – naredne srede. Tada nas očekuje gostovanje u Bačkoj Palanci, mestu u kome i ove godine tražimo malodušni, pusti opstanak.

Napred Sloboda!