Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
05/01/2016 Vaskršnja tradicija
Sloboda je ove nedelje pobedila u Užicu posle šest meseci, postigla pet golova na jednoj utakmici posle deset godina! I dok je na navedene neslavne statistike stavljena tačka, jedna lepa tradicija i dalje traje.

U proteklih sedam godina, Sloboda je svaki meč u vaskršnjoj nedelji igrala kao domaćin. Iako je verovatnoća za tako nešto 1 prema 128, to nije sve:

03.04.2010.
Sloboda 1:0 Vujić Voda (Marjanović)
Subjektivno najduža zimska pauza i toliko čekan meč sa Mačvom. Bolan poraz, a onda još jedan na gostovanju u Kraljevu. Sve se okrenulo za samo sedam dana. Pobeda protiv Vujić vode na Veliku subotu, vratila je nadu Rosonerima. Nažalost, ne zadugo. Zanimljivo da je strelac pobedonosnog gola bio sadašnji desni bek crveno-crnih, Marjanović, koji je tada imao 20 godina i igrao znatno ofanzivnije.

23.04.2011.
Sloboda 2:0 Jagodina (Lazić, Bosman)
Sezona je odmicala, Sloboda domaće utakmice zbog renoviranja Begluka igrala u Lučanima. Uprkos tome, utakmici je prisustvovao veliki broj navijača. Taj meč će se pamtiti po izrazito jakom suncu koje je bilo pravo u oči posmatrača, ali pre svega po odličnoj atmosferi i salvama smeha na tribinama. Tog dana se, uz aut liniju do slobodaša, „proslavio“ i Dalibor Đurđević. Posle par nenamernih grešaka postao je inspiracija za doskočice brojnim simpatizerima Slobode. Ta interakcija nastavljena je i narednih sezona. Ne smemo zaboraviti ni izvanredan pogodak Bosmana koji je definitivno rešio pitanje pobednika tog dana.

14.04.2012.
Sloboda 2:1 Borac (Ranđelović x 2)
I ovaj dan će se pamtiti po predivnom vremenu, ali pre svega po „rađanju“ nove crveno-crne zvezde. Posle 8 kola posta (ovo sada već ima dodatnu simboliku), Ranđa je prokinuo protiv Borca! I to kako. Dva projektila dovela su do eksplozije na tribinama Begluka – tribinama koje je par trenutaka ranije ućutkivao danas jedan od požrtvovanijih fudbalera Slobode – Jeremić.

04.05.2013.
Sloboda 2:0 Novi Pazar (Ranđelović x 2)
Jedna od boljih partija Rosonera tog proleća i rutinska pobeda. Ranđelović je još jednom bio dvostruki strelac, iskoristivši dva odbitka posle odličnih reakcija golmana Pazara.

17.04.2014.
Sloboda 1:2 Vojvodina (Tiago)
Izgleda da te sezone ništa nije moglo ići na ruku Slobode. Tiago je doneo prednost, ali se ona vrlo lako istopila. Meč je igran u četvrtak, a već narednog utorka (po danima bliže Vaskrsu), prisustvovali smo jednom od najspektakularnijih gostovanja u proteklih par godina – Sloboda je slavila u Ivanjici golom Lazara Jovanovića pri isteku meča.

11.04.2015.
Sloboda 1:0 Sloga Kv (Lekić)
Iako je odigrala lošu sezonu, čak i ne najbolju utakmicu, Sloboda je slavila i ovog Vaskrsa. Minimalno, ali golom koji se ne viđa baš tako često. Strelac Lekić, iz slobodnog udarca na ivici šesnaesterca.

28.04.2016.
Sloboda 5:1 Radnički Kg (autogol, Đorđević x 3, Jeremić)

Koga dobijamo na Begluku na Vaskrs 2017.? Na koji način će se ta pobeda dodatno izdvojiti – lepim golom, atmosferom, het trikom..? I što je posebno važno, da li će poražena ekipa biti drugoligaš ili ne?

Napred Sloboda!