Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
05/26/2016 Sloboda po meri svima
Sinđelić – Sloboda 1:1 (0:0). Teško da postoji tim u Srbiji čiji su navijači naviknutiji na tugu. Sloboda je ispala iz lige, po treći put u ovom veku.


Na slici: Srpska liga zapad (iz arhive).

Pred svega stotinak navijača, od kojih 30ak Užičana, Sloboda se kombinovanom timu Sinđelića suprotstavila u sledećem sastavu:

............................ Radojičić ......................

Babić .............. Vidić ... Milekić ..... Marjanović

...................... Miličić ... Milanović ..............

Dolmagić .............. Vukojičić ............. Emeka

.......................... Đorđević ......................

Izmene: Jeremić – Dolmagić (46); Tasić – Babić (80); Čumić –Jeremić (85).

Ambicija je krojila meč. Nezainteresovani domaćin je odrađivao jednu od preostale dve utakmice, bez posebne želje da ugrozi protivnički gol. Sa druge strane, Sloboda je imala konstantnu inicijativu, ali i samo jednu priliku koju nije iskoristio Emeka.

Jeremić je rovit ušao u igru posle pauze i već u 5. minutu nastavka servirao gol Đorđeviću – prošao je po desnoj strani i uputio dobar centaršut. Vukojičić je nešto kasnije prebacio gol iz izgledne pozicije nakon prodora i pasa Emeke. Ritam utakmice je značajno opao, pa se ništa značajnije nije dešavalo sve do sudijske nadoknade. Da se nismo toliko navikli, rekli bi šok, ali u ovom slučaju ništa posebno. Lopti koju je sa ivice šesnaesterca uputio Popadić, bilo je suđeno da odsedne u mreži. 1:1, kraj utakmice, kraj sezone...

... bar u takmičarskom smislu. Jer u nedelju Sloboda igra na Begluku, a na navijačima je da dokažu da se među razlozima za ispadanje ne nalaze oni.

Napred Sloboda!!!