Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
08/08/2016 Stari početak
Mačva 2:1 (1:0) Sloboda. I treću drugoligašku sezonu Sloboda otvara porazom. U lepom fudbalskom ambijentu, pred oko 1500 gledalaca, domaćin je pokazao više i zasluženo slavio.


Na slici: Vujić pogodio na debiju.

Sektor predviđen za goste, u objektivno ipak udaljenom Šapcu, danas je popunilo preko 50 navijača Slobode. Neizostavna, velika podrška još jednom je ostala nenagrađena, dok je neizlečivi neracionalni optimizam, zasnovan na čistoj ljubavi, već pretrpeo prvi udarac.

U duelu crveno-crnih, Slobodini fudbaleri su danas nastupali u belim dresovima i sledećoj postavci:

.......................... Divac......................

Miličić .......... Vidić ... Petrović ..... Joksimović

................... Vujić ... Milanović ..............

Velemir .............. Jeremić .............. Nešović

.......................... Đurić ......................

Izmene: Radaković – Vidić (35); Emeka – Radaković (60); Nnamani – Nešović (68).

Kao što su i najavljivali, Rosoneri nisu došli u Mačvu da bi se branili, ali se u igri mogla videti izvesna doza dodatnog opreza. Tako se na terenu vodila otvorena borba, ali nešto više na našem delu terena. Iako nije bilo nijedne situacije koja bi se mogla okarakteristati kao prilika, defanziva je pokazivala znake nesigurnosti. U 31. minutu Velemir upućuje vrlo dobar udarac sa dvadesetak metara, ali golman odličnom paradom zaustavlja taj pokušaj. Mačva surovo uzvraća već u sledećem napadu. Posle izvedenog kornera, napadač domaćih koristi loše odigran prekid rivala i glavom donosi prednost svojoj ekipi – gol za koji vam se čini da ga samo Sloboda može primiti. Nakon dobrih igara na pripremnim utakmicama, Đerić je i na prvoj zvaničnoj utakmici za naš klub pokazao da bi ove sezone mogli imati pravog napadača. U nadoknadi poluvremena, pošto je dobro primio i povukao loptu, biva fauliran na ivici šesnaesterca. Da li Sloboda vežba prekide, da li ima određene izvođače za odgovarajuće pozicije ili se sve svodi na anarhiju, improvizaciju, trenutak volje ili ambicije pojedinca? Toliko puta postavljeno pitanje ponavljalo se i danas u više navrata... Dakle ovog puta šutirao je Đerić, jako loše preko gola.

Potpuno nelogično, posle pauze u kojoj je trebala da se konsoliduje, Sloboda čini upravo suprotno. Usledio je ogroman pad u igri, što Mačva koristi da duplira prednost. Niz dobrih napada domaći krunišu u 54. minutu izvrsnom akcijom po levoj strani, koju završava Matić svojim drugim pogotkom. Još par minuta domaćin ozbiljno napada, a onda sledi pad i u njihovoj igri. Višak prostora i kočenje Mačve Slobodaši koriste toliko da ublaže poraz. Jeremić je započeo napad, Velemir dobro centrirao, a Vujić glavom, sa 5 metara, sproveo loptu u golmanov levi ugao – igrao se 83. minut.

Do prvog meča na Begluku će morati još da se pričeka, jer Sloboda i naredne nedelje ide u goste. Rival će biti ekipa Inđije koja je na startu poražena u Čelarevu rezultatom 2:0.

Napred Sloboda!