Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
08/20/2016 Krenulo je
Inđija 0:1 (0:1) Sloboda. Osvajanjem prvih bodova u novom prvenstvu, napravljena sjajna uvertira za otvaranje sezone na Begluku. Dosta je bilo rasipanja bodova u Užicu!


Na slici: U Đerića se polažu velike nade (arhivska).

Posle mini mini ciklusa gostujućih utakmica Sloboda je dokazala opravdanost, uslovno rečeno, nadigravanja na gostujućem terenu. Tri boda vrede više od dva puta po jedan, u ligi poput naše potpuno je neopravdano ne “pojuriti ih”.
Četiri fudbalera crveno-crnih bili su spremni da reaguju na amatersko pozicioniranje domaćih fudbalera pri ispucavanju golmana. Kao rezultat proizišao je kontranapad po desnoj strani, perfektno ubacivanje Nešovića po zemlji i sigurna realizacija Đerića. Konačan rezultat je postignut u 19. minutu, ali su oba broja na semaforu mogla biti drugačija. Najopasnije je bilo samo pet minuta nakon vođstva, kada je fudbaleru Inđije nedostajalo malo koncentracije ili brzine da dovede svoj tim do brzog izjednačenja. U pomenutoj situaciji, lopta koja je upućena sa desne strane je uspela da nađe put do druge stative pored brojnih defanzivaca. Volej iz okreta Vujića nije bio dovoljno jak da mu donese gol i na drugoj utakmici za naš klub. Još opasniji je bio Nnamani koji krajem utakmice uklizava na odbitak, a lopta preko golmana i prečke odlazi u korner.

Pred oko 300 gledalaca, od kojih dvadesetak Užičana, Sloboda je nastupala u sledećem sastavu:

............................Tasić.............................

Miličić..........Nikolić.......Joksimović...Marjanović

................Jeremić...........Milanović...............

..Velemir.................Vujić...........Nešović........

.............................Đerić............................

Izmene: Nnamani – Vujić (60); Emeka – Velemir (80); Radaković – Velemir (90+2).

Rosoneri tek u narednom, trećem kolu, igraju na mestu gde su počinjali i završavali se svi razlozi rezultatskih neuspeha u proteklim sezonama. Suviše bodova odneto je iz Užica, suviše ne samo za pitanje rezultata, tabele, već za renome kluba.
Vreme je da se tome stane na put.

Napred Sloboda!