Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
09/03/2016 ...Ovog puta "pozitivna"
Proleter 0:0 Sloboda. I četvrti uzastopni duel sa Proleterom završen je bez pobednika, treći put bez golova. Uprkos lošem izdanju, dolazimo do, ipak pozitivnog rezultata. Počinje kup, Sloboda na Kosovu posle 18 godina.

Na slici: Letošnja pojačanja u napadu (arhiva).

Iako je u minulom prelaznom roku Slobodu pojačalo mnošto fudbalera na napadačkim pozicijama, trenera Ristanovića i dalje muči pitanje „kako napasti?“. I pošto smo čuvali rezultat u Užicu, sa igračem više, ništa drugo nismo mogli očekivati ni na gostovanju u Novom Sadu. Proleter nije uspeo da iskoristi par izglednih situacija, pa je činjenica da nismo stvorili šansu u dve utakmice više alarm za konačne promene, a manje stvar koja donosi rezultatski hendikep.

Povreda Vidića, ovog puta je u prvi tim uvrstila mladog štopera Nikolića. On se ne snalazi na početku, pa posle kiksa u 14. minutu, stvar izvlači odlična reakcija Tasića. U 40. minutu domaćin je još jednom bio blizu pogotka, ali udarac glavom, nakon dobro izvedenog prekida, odlazi tik iznad gola.
Jedna od neverovatnih tradicija vezanih za naš klub zamalo da dobije potvrdu u 77. minutu. Redovna je pojava da mrežu Rosonera tresu bivši fudbaleri našeg kluba, pa bili oni i štoperi. Danas je u glavnoj ulozi bio Filip Babić, ali njegov udarac glavom iz veoma izgledne situacije ipak odlazi pored gola.

U plavim dresovima, Sloboda je nastupala u sledeće sastavu:

...........................Tasić.............................

Miličić...........Nikolić.......Petrović...Joksimović

................Jeremić...........Milanović............

..Nešović................Vujić...........Vukmirović..

...........................Đerić............................

Izmene: Nnamani – Vujić (46); Velemir – Nešović (65); Bigović – Vukmirović (79).

Naredni meč se igra već u sredu. U okviru kupa Srbije, Sloboda će posle čitavih 18 godina odigrati utakmicu na Kosovu. Rival je „zonaš“, ekipa Trepče.


Napred Sloboda!