Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
09/07/2016 Pobeda na Kosmetu
Trepča 0:3 (0:2) Sloboda. U duelu starih poznanika, od čijeg je poslednjeg susreta prošlo više decenija, Sloboda je zabeležila pobedu i plasman u 1/16 finala kupa Srbije.

Na slici: Strahinja Aritonović, danas fudbaler Trepče (arhiva).

Sedamdesetih i osamdesetih godina je bilo malo konstantnijih klubova u drugoj ligi SFRJ od Slobode i Trepče, pa su iz te činjenice proizišli i mnogobrojni dueli ova dva tima. Situacija u kojoj se kasnije našao klub iz Kosovske Mitrovice, između ostalog je i razdvojila puteve sa našim. Zahvaljujući sreći žreba i lošim rezultatima u prethodnoj sezoni, crveno-crni su dobili priliku da odmere snagu sa nekada redovnim takmacem. Osim toga, Sloboda je konačno zaigrala na teritoriji naše južne pokrajine, po prvi put od avgusta 98. i utakmice u Gnjilanima.

Nije se previše kalkulisalo, na teren je izašao jak sastav i opravdao ulogu favorita. Strelci su bili Nešović i dva puta Đerić. 1/16 finala je na programu 21. Septembra. U Međuvremenu, rosoneri igraju dve ligaške utakmice, u kojima se od njih očekuje da pokažu svoj pun potencijal. Mreže Tasića i Divca miruju već 400 minuta, ali je vreme da se pronađe igra u napadu.

Napred Sloboda!