Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
09/11/2016 Nigerijci prevagnuli
Sloboda 1:0 (0:0) Radnički (PI). Konačno se sve poklopilo – relativno dobra poseta (preko 1000 posetilaca) i atmosfera na tribinama, idealni vremenski uslovi, domaći teren i pobeda Slobode.

Na slici: Strelac jedinog gola.

Međutim igra nije bila na zavidnom nivou. Posebno u prvom poluvremenu, kada Rosoneri nisu imali nikakvu ideju na polovini gostiju. Ni Piroćanci se nisu proslavili, ali su ušli sa dosta energije, što je u prvom delu stvorilo utisak da su fizički spremniji. Dakle kvalitet je izostao, ali ne i dinamičnost.

Drugo poluvreme počinje potpuno logičnom izmenom. Marjanović, Miličić i Jeremić se nisu najbolje snalazili na svojim pozicijama, pa su ulaskom Emeke svi dobili one koje im više odgovaraju. Nigerijac već u prvom kontaktu sa loptom stvara šansu, ali Đerić ipak nije bio u najboljoj situaciji za pogodak. Prva ozbiljnija prilika desila se u 52. minutu kada je golman Radničkog jak udarac Nešovića sa distance prosledio u korner. U 68. minutu gosti propuštaju svoju najbolju šansu. Mančić je centrirao, a Stojanović malo kasni da prosledi loptu u prazan gol. Ubrzo potom, na teren ulazi i drugi Slobodin Nigerijac. Poput Emeke, i on stvara priliku svojim prvim kontaktom sa loptom. Nešović koristi situaciju u kojoj se našao i preciznim udarcem, iskosa, sa desetak metara, dovodi Slobodu u vođstvo. Crveno-crni reaguju odlično na prednost, te nastavljaju da pritiskaju Piroćance koji počinju da gube energiju. Dolazimo do još par prilika, od kojih je najbolja ona u kojoj Nnamani kreira poziciju za udarac na ivici šesnaesterca, ali jak šut ide pravo u golmana.

Crveno-crni su nastupali u sledeće sastavu:

..............................Tasić...........................

Marjanović........Nikolić.......Petrović...Joksimović

.....................Miličić...........Milanović............

..Jeremić..............Vukmirović...........Nešović..

.............................Đerić............................

Izmene: Emeka – Marjanović (46); Nnamani – Vukmirović (70); Velemir – Nešović (88).

Sloboda sutra saznaje protivnika u 1/16 finala kupa, a u subotu igra u Lazarevcu. Kolubara nije previse pokazala na startu sezone, pa Rosoneri imaju lepu priliku da u narednom periodu učvrsti plasman u gornjoj polovini tabele.

Napred Sloboda!