Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
10/01/2016 Rutinski
BSK Borča 0:2 (0:2) Sloboda. Uz veliku dozu samouverenosti, crveno-crni su zabeležili veoma važnu pobedu u gostima. Narednog vikenda sa ČSKom za mesto iznad crte! Navijači, igrači, svi - na pobedu!

Na slici: Srce našeg grada.

Još jednom se pokazalo da Rosoneri imaju tim za nadigravanje i da u tome ne treba da ih ograničava ni činjenica da igraju na gostujućem terenu. Na kraju krajeva, i na strani oni mogu osetiti bar deo atmosfere Begluka, navijači su i ovog popodneva pokazali da je Sloboda nešto drugo.

Spremna da u Užice donese ceo plen, ekipa je izašla u sledećem sastavu:

..............................Tasić...........................

Miličić...............Vidić.......Nikolić.....Joksimović

................Milanović.............Vujić...............

..Nešović................Nnamani.............Velemir.

.............................Đerić...........................

Izmene: Velemir – Vučković (61); Nnamani – Emeka (77); Vujić – Petrović (87).

Đerić je tokom čitave utakmice odlično obavljao defanzivne zadatke i pritiskao odbranu domaćih, što mu se isplatilo početkom utakmice. Štoper domaćih katastrofalno reaguje na pas svog golmana, te mu stameni napadač oduzima posed, na sjajan način izdržava duel i donosi prednost Slobodi. Crveno-crni nastavljaju energično i u 19. minutu dolaze do još jednog gola. Lepu akciju je počeo Miličić, odličnom dijagonalom nastavio Nešović. Velemir prima loptu i odlaže Joksimoviću koji u šesnaestercu pronalazi Nnamanija. Nigerijac koristi još jednu lošu reakciju odbrane i rutinski pogađa sa pet metara. Istekom prvog dela Velemir propušta priliku da potpuno nokautira domaćine. Posle još jednog dobrog napada, on hvata volej, ali golman krajnjim naporom šalje loptu u korner.

U nastavku je možda došlo i do malog opuštanja, ali se ipak lako izlazilo na kraj sa napadima gostiju koji nisu završili sa ozbiljnijom prilikom za gol. Sloboda je zabeležila jednu od najrutinskijih pobeda u gostima, do kraja stvorivši još jednu “pravu” priliku. Vujić se odlično ubacio u prostor, ali je oklevao u situaciji kada je izašao sam na golmana, pa je ostalo konačnih 0:2.

Devet utakmica bez poraza i dva primljena gola… Ne znači previše ako je rival ekipa koja je neporažena u prvenstvu. Ipak Sloboda igra u Užicu i svi zajedno idemo na pobedu! Naredne nedelje za poziciju iznad crte,
Napred Sloboda!!!