Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
10/08/2016 Sloboda je bauk!
Sloboda 4:2 (1:1) ČSK Pivara. Kao nekada – Rosoneri zaostaju? … Nije problem, preokrenućemo. Nikolić vraćao egal, Đerić maestralnim golom doneo pobedu, a potom je i potvrdio. Srećan dan grada!

Na slici: Nikolić proslavlja svoje prve golove u dresu Slobode.

Da li je ovo sezona u kojoj ćemo naplatiti sve tuge i nezadovoljstva iz prethodne tri? Da li odjednom sve kreće ka Slobodinoj vodenici? Kada je tako, sve se poklapa, pa i klima “izlazi u susret”. Niz ružnih i kišnih dana, prekinut je na trenutak kada naši crveno-crni igraju derbi meč za plasman na mesto koje vodi u najviši rang.

Na stadion je još jednom došao veliki broj gledalaca, njih oko 1500 nosilo je momke na terenu, momke koji su počeli u sledećem sastavu:

..............................Tasić...........................

Miličić...............Vidić.......Nikolić.....Joksimović

..................Jeremić.............Vujić...............

..Nešović................Nnamani...........Vukmirović

.............................Đerić...........................

Izmene: Emeka – Nešović (56); Vujić – Milanović (64); Vidić – Vučković (83).

Na početku se moglo videti da Sloboda neće imati lak zadatak, a to je definitivno postalo jasno u 7. minutu kada gosti dolaze do prednosti. Plavišić je uputio dobar udarac sa distance i šokirao sve na Begluku. Rosoneri su se vrlo slabo snalazili na terenu koji nije najbolje odoleo vremenskim uslovima iz prethodnih dana. Do igre su došli tek krajem poluvremena, u međuvremenu pruživši Pivarima priliku i da dupliraju rezultat. Do najbolje prilike dolazimo posle smušene reakcije odbrane, kojoj je malo nedostajalo da zatrese sopstvenu mrežu. U priliku ulazi i Nešović, ali Tankosić dobro interveniše. Golman gostiju ubrzo anulira prethodne odbrane jer je zahvaljujući njegovom kiksu Sloboda uspela da izjednači. Prekid je izveo Jeremić, a nakon podletanja celokupne odbrane, Nikolić plasira loptu u gol. Crno-beli su mogli da odahnu kada je sudija odsvirao kraj poluvremena, Rosoneri su bili u očiglednom naletu, te je odličnu šansu za potpuni preokret propustio Đerić. Tačnije malo mu je nedostajalo da isprati odličan pas Jeremića. Za to malo, može biti zaslužno i povlačenje protivničkog fudbalera.

Golmani su nastavili sa nesigurnim partijama, pa se može reći da su najzaslužniji što je u 50. minutu na semaforu stajalo 2:2. Prvo je Tasić spustio loptu na nogu Žakuli, a potom njegov kolega po poziciji uzima ulogu posmatrača u još jednom prekidu koji donosi poravnanje. Jeremić je centrirao, Vukmirović preglavao, a Nikolić okrenut leđima od gola, postiže i svoj drugi pogodak u crveno-crnom dresu. U daljem toku meča, igra retko nepristojne i nesportske ekipe gostiju se raspala, dok su Rosoneri dodali gas. Snagu našeg tima oslikavaju i igrači koji su u tom period ulazili sa klupe. U 73. minutu Miličić odličnim klizećim startom dolazi do lopte, ubacuje je u šesnaesterac, a Đerić maestralno diže Begluk na noge. Kakav gol, kako snažan udarac “makazicama”! U 80. minutu još jedna majstorija stamenog napadača. Primio je dubinsku loptu na grudi, izdržao duel sa dva protivnička fudbalera, prošao i trećeg, a zatim izuzetno preciznim udarcem sa dvadeset metara postavio konačan rezultat.

Još jedan klasik, još jedna utakmica koje ćemo se dugo sećati…
Za koga!?!?
Za Slobodu!!!