Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
10/15/2016 Zaslužujemo
Sinđelić 1:2 (1:1) Sloboda. Serija uspeha je neverovatna, ali podrška koju crveno – crni dobijaju od navijača obara s nogu. Konačno dani zasužene radosti za Požegu, Užice, ceo region.

Na slici: Uvek uz Slobodu (iz arhive).

Oko 150 navijača koji su danas u Beogradu napravili “mali Begluk”, produkt su Užičkog mentaliteta, našeg izraženog lokal patriotizma. Brojka koja bi mnoge zadovoljila na domaćem terenu, za nas je deo kulture, vaspitanja, potvrda tog jakog osećaja pripadnosti. Danas, kada Sloboda igra dobro i beleži uspehe, lakše možemo videti koliko su bile teške godine koje su ostale za nama. I tada, kao i u blatu treće lige u kom smo glibali čitavu deceniju, veliki broj ljudi je bio uz nju.

U plavim dresovima, nastupili smo u sledećem sastavu:

..............................Tasić...........................

Miličić...............Vidić.......Nikolić.....Joksimović

.................Milanović.............Vujić...............

..Nešović................Nnamani...........Vukmirović

.............................Đerić...........................

Izmene: Velemir – Nnamani (56); Petrović – Nikolić (64).

Iako nije bilo preterano sadržajno, prvo poluvreme završeno je sa po jednim golom u obe mreže. Joksimović je centrirao iz prekida, ona se posle duela Nnamanija i defanzivaca Sinđelića odbija do Đerića, koji loptu ubacuje u gol. Krajem prvog dela, formalno domačin, poravnava takođe iz prekida. Pešić je sačekao centar[ut na drugoj stativi i glavom postigao pogodak.

U nastavku ne mnogo različit meč. Viđeno je dosta borbe, duela, a malo izrazitih prilika. Ubacivanja Vujića predstavljaju veliki kvalitet u napadu našeg tima. Iz jednog takvog, Sloboda je došla do jedanaesteerca. Nešović je uposlio veznjaka Rosonera, a on biva oboren u šesnaestercu. Sigurna realizacija i još jedan pogodak Đerića za veliku radost na stadionu. Jedinu priliku za izjednačenje domaćih, upropastio je udarac koji je otišao daleko iznad gola. Napadač Sinđelića se našao u dobroj situaciji, ali je u želji da šut bude što jači, malo pažnje posvetio njegovoj preciznosti.

Posle još jednog, četvrtog uzastopnog trijumfa, Sloboda se osamostalila na drugoj poziciji. Narednog vikenda ćemo i drugi put u polusezoni ugostiti ekipu OFK Beograda. Na meču sa Romantičarima smo se naoružali samopouzdajem, pa možemo reći da je tada “sve počelo”. U subotu ne sme da stane i zato svi na stadion.

… za koga!?
Za Slobodu!