Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
10/30/2016 Bod iz Dobanovaca
Budućnost 1:1 (0:1) Sloboda. Četrnaesti uzastopni meč bez poraza učvrstio je Slobodu na drugoj poziciji na tabeli. Da je utakmica danas završena bilo kojim drugim rezultatom, ne bi bilo nepravedno. I ovog puta nije izostala podrška velikog broja navijača.

Na slici: Strelac gola za Slobodu, Aleksa Vujić(iz arhive).

Danas se u Dobanovcima okupilo oko 300 navijača koji mogu biti zadovoljni prikazanim na terenu. Goste bodrilo oko 120 Užičana, koji su uz ekipu bili tokom svih devedeset minuta.

Slobodin plavi dres danas su nosili:

........................Tasić.........................
Marjanović.....Vidić............Nikolić.....Joksimović
..............Milanović........Vujić..................
Nešović................Nnamani................Emeka...
.......................Đerić..........................

Izmena: Emeka - Jeremić

Iako je igrala bez dva standardna igrača, Miličića i Vukmirovića, Sloboda odlično otvara utakmicu. U drugom minutu Nešović dugu loptu odlično prima iza leđa odbrane domaćih ali je njegov udarac završio na stativi. Budućnost je u prvom poluvremenu svoje napade uglavnom bazirala po svojoj levoj strani, pa je upravo tu Sloboda imala najviše problema. Par puta su prevarili naše igrače ali je Tasić na ovoj utakmici nastavio gde je stao u Surdulici. Par odličnih intervencija je izmamilo aplauze i domaćih navijača. A onda korner za Slobodu u 22. minutu. Nešović odlično izvodi, Vujić je najviši u skoku i sjajno glavom sprovodi loptu u mrežu. Velika radost na delu tribina koji navija za Slobodu. U nastavku, uglavnom smo pokušavali preko kontri da ugrozimo gol domaćina. U jednoj takvoj, Nešović prolazi po desnoj strani ali je njegov centaršut bio nešto viši za Đerića koji nije mogao lepo da zahvati loptu. Još izglednija šansa koji minut kasnije. Opet Nešović centrira, Emeka u duelu sa igračem Budućnosti pada, sudija ne svira ništa iako je delovalo na penal. Lopta dolazi do Nnamanija, koji sa nekih 6-7 metara prebacuje gol. Na takvu lošu reakciju je sigurno uticao i teren koji je bio u katastrofalnom stanju sa diskutabilnim dimenzijama.

Na početku drugog poluvremena videlo se da će Sloboda igrati nešto zatvorenije i pokušati da sačuva svoj gol do kraja susreta. Igrači, evidentno umorni od utakmice Kupa sa Radnikom, pokušavaju uglavnom dugim loptama da prebace težište igre što dalje od našeg gola. Nažalost, nismo izdržali. U 80. minutu, Joksimović je nesmotreno startovao i napravio penal koji su domaći iskoristili i poravnali rezultat. Penal je bio očigledan i tu ništa nije bilo sporno, ali par sudijskih odluka, uglavnom na štetu Slobode, su u krajnju ruku bile sumnjive i sporne.

Na kraju, moglo bi se reći i pravedan ishod. Slobodaši koliko-toliko zadovoljni a igrači sa smušenim izrazom lica pozdravljaju navijače. To samo govori koliko im je stalo do pobede. Već u subotu u Užice dolazi Jagodina, prilika da se nastavi niz.
Užice - Sloboda !