Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
11/05/2016 Moćna Sloboda
Sloboda 3:1 (2:1) Jagodina. Sjajnom igrom i zalaganjem Rosoneri nastavljaju neverovatan niz pozitivnih rezultata. Tim napreduje fudbalski, taktički, fizički, mentalno… Sloboda deluje neustrašivo!

Na slici: Nnamani, Vujić i Đerić napunili mrežu Jagodine.

Tek nešto više od 1000 gledalaca je danas posmatralo superiornu Slobodu, koja je na teren izašla u sledećem sastavu:

..............................Tasić...........................

Miličić...............Vidić.......Nikolić.....Joksimović

.................Milanović.............Jeremić...............

..Nnamani................Vujić..............Vukmirović

.............................Đerić...........................

Izmene: Nešović – Vujić (74); Velemir – Nnamani (86); Emeka – Vukmirović (89).

Crveno – crni nisu imali nikakvih dilema oko ambicije. Kontrola nad igrom je brzo uspostavljena, pa su počeli da se ređaju opasni napadi. U 7. minutu, Vukmirović vuče loptu, odlično dodaje do Nnamanija koji uspeva da stavi na muke golmana gostiju. Lopta se posle intervencije odbija na nogu Đeriću, ali je prvi strelac lige ipak preskače. Neiskorišćene “prave” prilike staju gde su i počele, a mesto prepuštaju golovima. U 22. minutu Nnamani koristi veliku grešku i nesporazum Jagodinaca, pa u snažnom trku pretrčava defanzivce gostiju, šalje loptu u mrežu i produžava do južne tribune kako bi podelio radost sa navijačima. Samo minut kasnije plavi dolaze do izjednačenja. Čim su krenuli sa centra dobijaju korner iz kog je proizišlo i poravnjanje rezultata. Lopta dolazi do fudbalera Jagodine čiji udarac sa ivice šesnaesterca, uz odbitak, pronalazi Tomića u idealnoj poziciji. Kapiten “Ćurana” bez problema donosi izjednačenje. Za novo slavlje pobrinuo se Vujić u 30 minutu. Čuvao je loptu na dvadesetak metara od gola, a onda uputio precizan udarac u golmanov donji levi ugao. Vezni igrač Rosonera krunisao još jednu dobru partiju, ali i taktičku zamisao Ristanovića.

U par zadnjih kola, Sloboda se nije najbolje snalazila kada je imala prednost. To je nije previše koštalo u utakmicama sa OFKom i u Dobanovcima, ali se sa tribina često moglo čuti da “čekamo da primimo gol”, a tako je i izgledalo. Ne i danas. Fizički dobro pripremljeni, Rosoneri su mleli protivnika tražeći kapitalnu prednost. Do nje dolaze u 60. minutu kada odličan napad kreira Miličić i na kraju završava u ulozi asistenta. Na centaršut po zemlji reaguje Đerić i sa 5 metara postavlja konačan rezultat. Iz navale Slobode u strelce se jedino nije upisao Vukmirović, ali bi se uprkos tome moglo reći da je upravo on bio najbolji na terenu.

Poslednje gostovanje u godini na programu je u nedelju kada crveno – crni putuju u Vranje. Ukoliko budemo igrali našu igru, nema sumnje da će se niz utakmica bez poraza popeti na broj 16!

Napred Sloboda!