Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
11/19/2016 Sloboda
Sloboda 2:2 (2:0) Bežanija. Dva boda su ispuštena u poslednjim trenucima polusezone. Uprkos tome nestrpljivo čekamo proleće iznad crte, uprkos svemu - napred Sloboda!


Na slici: Branko Radović u protokolu.

Još jedan meč je ušao u prilično obiman ciklus tragi-slobodaških utakmica, događaja. Beležimo dakle 19. novembar, dan kada se na Begluku očekivalo pobedonosno spuštanje zavese na lepu jesen. Kada je grejalo sunce, stadion posetilo blizu 1500 gledalaca, kada su Rosoneri na pauzu otišli sa dva gola prednosti… kada smo još jednom baš trebali da pobedimo, a nismo, primivši gol u sudijskoj nadoknadi vremena.

Slobodaštvo je dakle još jednom bilo na iskušenju. Za “proverene” na čeličenju, za one druge na testu, usavršavanju. “Nešto bez čega bi sve bilo za klasu praznije” (po našem forumašu), ili “stvar mentalne higijene” (po Zoranu Panoviću), Sloboda je svakako nematerijalna stvar, ideja, mit u srcima “proverenih” Požežana, Užičana, ljudi iz regiona. Teško ju je definisati, opisati, ali se o njoj može govoriti iz primera. Za prethodno pomenute, one na testu, slede dva sa subotnje utakmice. Onaj lepši i svakako upečatljiviji ostavljamo za sam kraj izveštaja.

Sloboda sigurno nije član uprave koji je iz lože više nego otvoreno negodovao jer navijači aplauzom ispraćaju fudbalere.

Pošteno noseći crveno-crni dres, Slobodaši dolaze do prednosti u 20. minutu preko Đerića. Velemir je izveo korner, a stameni golgeter koristi nesigurnost odbrane na čelu sa golmanom. Istekom narednih dvadeset minuta neverovatni Đerić još jednom pogađa mrežu, ovog puta udarcem nogom sa ivice šesnaesterca. Iako su gosti opasno zapretili na isteku prvog dela, kada je napadač Bežanije iz peterca bio izblokiran od strane Vidića, niko nije slutio nesrećni scenario.

Na startu drugog poluvremena gosti ipak smanjuju prednost zahvaljujući jako lošem postavljanju Tasića. U otvorenoj igri, velike teškoće pri razvijanju kontri predstavljao je teren koji se nalazio u jako lošem stanju. Kadrovski problemi koje je Ristanović već imao neigranjem Jeremića i Nešovića dodatno su povećani na samom meču, gde smo ostali i bez pomoći Emeke i Vukmirovića. Iako su se Rosoneri jako mučili, ništa bolju igru nisu pokazivali ni fudbaleri u belim dresovima. Na kraju oni ipak dolaze do još jednog pogotka, čini se ponovo zahvaljujući Tasiću kome tako mlak udarac glavom ne bi trebao da predstavlja problem.

Za Slobodu su nastupali:

..............................Tasić...........................

Miličić...............Vidić.......Nikolić.....Joksimović

.................Milanović...............Vujić...............

..Velemir...............Nnamani..............Vukmirović

.............................Đerić...........................

Izmene: Emeka – Velemir (53); Vučković – Emeka (82); Marjanović – Vukmirović (85).

Nakon kompletiranog kola, naš klub polusezonu završava usamljen na drugom mestu, sa tri boda prednosti u odnosu na trećeplasirani Pirot i pet bodova zaostatka za Mačvom. Upravo derbi sa Šabačkim klubom otvara nastavak prvenstva, te nema sumnje da ćemo svi sa velikim nestrpljenjem čekati proleće.
Do tada će i zima biti jako uzbudljiva. Osim eventualnih transfera i priprema, krajem decembra iščekujemo i žreb za ¼ finale kupa gde je, osim dvojca sa Autokomande i Čukaričkog, potencijalni rival Slobode Čačanski Borac. Sva dešavanja u vezi sa klubom pratite na stranicama našeg sajta i foruma.

I za kraj… Sloboda je…
Branko Radović! Navijač se našao na klupi i, iako nije ušao u igru, zaslužuje status igrača meča. Posle više neuspešnih proba, nastupanja u nižim rangovima, dolaska uz svojstvo “dvadesetog igrača”, njegova ljubav prema klubu dobila je bitku u vidu ulaska u protokol. Bez želje da mu postavljamo granice, možemo reći da je ispunio cilj, svojim primerom je pružio Slobodi mnogo više od golova, svojim delima načinio je Slobodu još većom!

Napred Sloboda!!!