Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
03/05/2017 Loš fudbal pred popunjenim Beglukom
Sloboda 1:1 (0:1) Mačva. Preko 4 000 posetilaca na Begluku! Remi, bolji od poraza, lošiji od pobede - banalna rečenica kojom su Slobodaši pokušali da valorizuju opštije značenje današnjeg rezultata.

Na slici: Publika koju veći broj klubova neće imati u toku celog proleća.

Derbi sezone, igrom slučaja odigran na otvaranju prolećnog prvenstva, nije opravdao očekivanja u fudbalskom smislu. Strah i respekt su čini se zavladali u oba tabora, što je doprinelo da se lopta suviše nalazi u vazduhu i van granica igrališta. Izuzetno mali broj prilika, dva gola iz prekida i rezultat kojiim, objektivno mogu biti zadovoljna oba kluba.

Ristanović je u protokolu imao par rovitih igrača, ali je od njih na klupi ostavio samo Nnamanija. Meč je počeo sa sledećim sastavom:

.................................Tasić...................................

..Miličić.............Vidić..............Nikolić.......Joksimović..

..................Jeremić.................Stanić.....................

…Došljak…....................Vujić.......................Nešović..

.................................Đerić.........................,.........

Izmene: Nnamani – Vujić (45); Velemir – Nešović (74).

Bod je svakako više odgovarao gostima, te je i postavka igre bila usmerena u tom pravcu. Inicijativa je prepuštena našem timu, koji je bedem protivnika napao centaršutevima. To i nije izgledalo kao loša ideja. Lopta je relativno tečno dolazila do bekova i krila, koji međutim nisu uspevali da upute bolje centaršuteve u, igračima Slobode, siromašan šesnaesterac. Rovit i danas ne tako raspoložen Jeremić jednako loša ubacivanja izvodio je iz prekida, pre svega iz mnogobrojnih kornera. Završnica prvog dela potpuno je pripala Mačvi. Zapravo jedini period u kojem se zadržala na polovini Slobode rezultovan je golom. Dobra prilika završila se kornerom. Nakon istog udarac glavom defanzivci Rosonera čiste sa gol linije, a samo dva minuta kasnije Lazarević matira Tasića iz slobodnog udarca. Da, još jedan bivši fudbaler Slobode trese njenu mrežu, igrao se 37. minut.

Na startu drugog dela Vujića menja Nnamani, što je moglo naslutiti agresivniju igru i žešći napad na gol protivnika. To se nije obistinilo. Napad se svodio na loše pokušaje dubinskim loptama u kojima su mnogi fudbaleri prosto isključeni iz igre. Pitanje je kako bi Sloboda došla do boda da majstorskim slobodnim udarcem u 57. minutu Đerić nije pronašao ugao Mačvinog gola. Uradio je to sa dvadesetak metara, iz slične pozicije iz koje su gosti došli do prednosti. Do kraja utakmice videli smo samo rastrzanu igru i šansu za Šapčane posle kiksa Miličića. Najistureniji fudbaler gostiju se srećom loše snašao pri prijemu, u suprotnom bi imao otvoren put ka pobedi.

Rezultati ostalih mečeva nam idu na ruku, te je i posle treće utakmice bez pobede, Sloboda čak i uvećala prednost u odnosu na najbliže pratioce. Pravu priliku za prekid loše serije imamo u subotu. Još jednom igramo u Užicu, rival je Inđija. Ukoliko broj gledalaca bude približan današnjem, fudbaleri neće smeti da imaju izgovor, moraće do pobede.
Napred Sloboda!