Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
03/11/2017 Anemična Sloboda
Sloboda 1:2 (1:0) Inđija. Nezapamćena letargija na terenu i klupi ostavila je Slobodu bez bodova i uvela je u problem kada je u pitanju plasman u viši rang.


Na slici: Đerić i Stanić nisu pozdravili navijače na kraju utakmice (arhivska).

Ciklus od tri vezane utakmice na Begluku završavamo sa svega dva osvojena boda. Ako za prosute bodove u meču sa Bežanijom nađemo opravdanje u rečenici “morali smo jednom da kiksnemo”, remi sa Mačvom operemo rečju “derbi”, za skandal sa Inđijom ostaje samo znak interpukcije. Uzvičnik ili još bolje, prosto tačka, odlučna i jasna tačka.

Pred oko 1500 gledalaca, za Slobodu su nastupali:

.................................Tasić...................................

..Miličić.............Vidić..............Nikolić.......Joksimović..

.....................Vujić.................Stanić......................

…Došljak….................Jeremić.....................Nešović..

................................Đerić..........................,.........

Izmene: Nešović – Namani (78); Velemir – Došljak (86).

Gosti su ozbiljno zapretili već u trećem minutu kada je, dobrom intervencijom, Tasić anulirao kiks Vidića. Ubrzo, igrao se 11. minut, Sloboda dolazi do prednosti. Delovalo je to onako šampionski, bez mnogo igre, na snagu. Došljak je izveo korner, a Nmani glavom zatresao mrežu. Ubrzo još jedan centaršut, udarac Đerića glavom i odlična reakcija golmana Inđije. Kako je u tom 15. minutu sve mirisalo na rutinsku pobedu koja će nas povesti ka super ligi. Međutim stvari su ubrzo počele da se menjaju i to je bilo kristalno jasno svima, osim treneru Slobode koji je još jednom bio u ulozi posmatrača. Inicijativa je prepuštena gostima, dok su na sredini igrališta, usamljenog i evidentno rovitog, Đerića čekali dueli za lopte koje su neretko poslate usled paničnih reakcija.

Korektna ekipa Inđije je odigrala sasvim solidno, ali dugo nije uspevala da kreira izglednije šanse. Istina, Tasić je u par navrata bio primoran da ozbiljno interveniše, međutim radilo se o udarcima sa distance, bez previše ideje. No, pošto su jedini igrali fudbal, bilo je pitanje kada će dobiti pravu priliku. U 74. minutu nju koristi Srbijanac i poravnava rezultat. Predugo u snu, crveno-crni nisu mogli da se trgnu posle izjenačenja. Inđija je kontrolisala dešavanja na terenu i u 88. minutu prvo iznudila isključenje Nikolića, da bi pred sudijsku nadoknadu došla i do pobedonosnog gola.

I umesto da narednih 13 kola bude 13 “počasnih krugova” za izborenu super ligu, pred nama je velika borba. Prvu u nizu izuzetno bitnih utakmica igramo u Zemunu.
Nedelja, 14:30, vidimo se u Gornjoj Varoši.
Napred Sloboda!