Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
04/01/2017 Pobeda izmakla Rosonerima
Radnički Pirot 0:0 Sloboda. Dobra taktika i želja za pobedom nisu bili dovoljni da se iz Pirota donesu tri boda. Previše grešaka ispred šesnaesterca domaćih glavni su razlog ovakvog rezultata.

Na slici: Đerić bez učinka ovog puta.

Idealni vremenski uslovi i 2000 gledalaca na stadionu u Pirotu upotpunjeni su prilično otvorenom igrom. Za poslednje zasluge idu pre svega Slobodi, koja je na teren izašla u ofanzivnoj postavci:

.................................Đerić......................................

..Miličić……......Nikolić.......Joksimomvić.......Atanacković

.................................Vidić………………….......................

…Došljak...........Jeremić……...Vujić...................Nmani..

................................Đerić..........................,.........

Izmene: Stanić – Jeremić (56); Nešović – Nmani (64); Velemir – Došljak (86).

Presing crveno-crnih potpuno je zbunio Piroćance. Napadi domaćih presecani su na sopstvenoj polovini i pretvarani u povoljne šanse Slobode. U 8. minutu verovatno najbolja prilika na meču. Nmani je probio po desnoj strani i dobro šutirao, da bi golmanov odbitak doveo Đerića u odličnu poziciju. Nažalost naš golgeter ovog puta nije uspeo da se snađe. Samo dva minuta kasnije odličnu priliku posle kornera ne koristi Nmani, udarac glavom je morao biti jači. Zbunjenost Pirota nije dovoljno eksploatisana pre svega usled brojnih tehničkih grešaka. Sredinom perioda Radnički dolazi do odličnih šansi. Prvo je Đurić odličnom intervencijom poništio loše dodavanje Miličića, da bi nedugo potom Mančić izašao sam na golmana i šutirao malo pored pored stative. Koliko malo je nedostajalo da još jedan bivši fudbaler Slobode zatrese njenu mrežu.

Prvi deo nastavka nije se mnogo razlikovao od prvog dela. U 49. minutu Došljak lep napad završava udarcem pored gola. Deset minuta kasnije još jedna odlična kombinacija i još jedan promašaj iz izgledne pozicije, ovog puta neprecizan je bio Vujić. Sloboda više nije mogla u takvom ritmu, pa u poslednjih dvadeset minuta nije viđeno previse fudbala, uzbuđenja.

Zemun je prišao na jedan bod te nas u narednih deset kola očekuje velika borba za povratak u najviši rang.
Pre toga, u sredu, Sloboda igra ¼ finale kupa. Na putu snova stoji ekipa Čukaričkog.
Napred Sloboda!