Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
04/05/2017 Od kupa dosta
Sloboda 0:3 (0:2) Čukarički. Brđani su potvrdili objektivnu razliku u kvalitetu, te je Slobodin put ka kupu zaustavljen u ¼ finalu. Bez razočarenja, idemo dalje!

Na slici: Nismo se predali bez borbe.

Sloboda je završila ovosezonsko takmičenje u kupu. Bilo je dobro... Posle više decenija gostovali smo Trepči, do vrha napunili mrežu OFKa, u gostima izbacili superligaša. Ni večeras nije bilo loše. Lep ambijent na Begluku, svetlo reflektora, naelektrisane tribune koje nisu gubile nadu do samog kraja, toliko toga slobodaškog u vazduhu.

Pred oko 2000 gledalaca crveno-crni su izašli u sledećem sastavu:

..................................Đurić.....................................

..Miličić……......Nikolić.......Joksimomvić.......Atanacković

...........................Vidić………Jeremić….........................

…Došljak..................... Vujić...........................Nmani..

................................Nešović..........................,.........

Izmene: Stanić – Nmani; Radović – Vujić; Cvetković – Došljak.

Sloboda se svakako nije branila, ali nije uspevala da duže zadrži loptu u posedu. Dobru igru gosti krunišu pogotkom u 21. minutu, nakon vrlo preciznog udarca Jovanovića sa distance. Rezultatski zaostatak je opustio Rosonere, pa se u nastavku nešto bolje snalaze. Prvo je Jeremićev šut sa dvadesetak metara prohujao pored stative, da bi nedugo potom Došljak propustio priliku meča. Nakon izvedenog prekida, on se našao u idealnoj poziciji, ali nije uspeo da zahvati loptu koja završava na stativi. Usledilo je još veće razočarenje, jer u poslednjim trenucima prvog dela Čukarički duplira prednost. Kajević je neshvatljivo Slobodan i rutinski realizuje ubacivanje sa boka.

Nije bilo predaje, kako na terenu, tako i na tribinama. Slobodaši su uspevali da dođu do poluprilika, ali tačnost ispred i unutar šesnaesterca je nedostajala jednako kao u Pirotu pre par dana. Gosti su čini se igrali onoliko koliko im je bilo dovoljno i u završnici stigli i do trećeg gola. Niz smušenih reakcija posle kornera i pogodak Milojevića koji je u igri proveo svega par minuta, stavili su tačku na meč.

Nakon uspešnog učešća u kupu sledi konačna borba za plasman u najviši rang. U nedelju na Begluk dolazi Kolubara.

Napred Sloboda!