Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
04/09/2017 Na jedvite jade
Sloboda 3:1 (0:1) Kolubara. Uprkos lošoj igri, Rosoneri u završnici meča dolaze do preokreta i pobede koja ih ostavlja na poziciji koja vodi u viši rang. Za promociju će morati bolje.

Na slici: Aleksa Vidić igrač utakmice.

Nakon katastrofalnog starta proleća, crveno-crni ulaze u rezultatski ritam. Sedam bodova iz tri kola bilans je koji bi u redovnim prilikama trebalo da raduje, ali ipak… Sloboda igre loše, dubokim loptama preskače sredinu terena, a kada to ne čini, muku muči sa tehničkim greškama. Sa druge strane glavni konkurent ne staje. Zemun je vezao i četvrtu pobedu, osmu u poslednjih deset mečeva i narednog vikenda gostuje Kolubari, jedinoj ekipi koju je pobedio u prvih 11 kola prvenstva.

Još jednom vrlo pristojnih 2000 gledalaca “teralo je” Slobodu da pobedi. Tim je izašao u sledećem sastavu:

..................................Đurić.....................................

..Miličić……......Nikolić.......Joksimomvić.......Atanacković

...........................Vidić………Vujić………........................

…Došljak.................. Namani.......................Jeremić..

..................................Đerić...........................,.........

Izmene: Nešović – Vujić (55); Peličić – Došljak (88).

Rivali sa kojima se susećemo u drugom rangu takmičenja su uglavnom takvog kvaliteta, da je potreban niz loših intervencija da bi se primio gol. U osmom minutu prvo Miličić poklanja loptu gostima, Vidić ne uspeva da reaguje, Nikolić očajno izbija loptu. Još po neka smušena reakcija i na krajuLemić u ulozi srećnog dobitnika, Kolubara vodi.
Ceo koncept utakmice je promenjen od tog trenutka. Odmah se moglo primetiti da će Sloboda odigrati jedan veoma mučan, težak meč. Bez šanse, bez igre, promenu je mogao doneti samo prekid. I posle sat vremena ničega, upravo nakon prekršaja koji je izveden iskosa sa oko 25 metara udaljenosti, Rosoneri poravnavaju. Vidić koristi centaršut Došljaka i glavom smešta loptu u mrežu. Pet minuta kasnije, potpuni preokret. Dobro, pa može se reći i vrlo dobro postavljena odbrana Kolubare, očigledno uzdrmana izjednačenjem, pravi prvu grešku. Na desnoj strani višak igrača u crveno-crnom, odličan lažnjak Vidića i inteligentan pas za Đerića koji rutinski dolazi do svog dvadesetog gola u sezoni! Tačku na meč stavlja Nmani, malo pre sudijske nadoknade. Još jednom smo probili po desnoj strani, Nigerijac iz odlične pozicije prvo glavom pogađa golmana, zatim stativu i konačno, sa zemlje, mrežu.

Trka se nastavlja u subotu. Talični stadion u Kuli, mesto je na kom će Odžaci dočekati naš tim.
Napred Sloboda!