Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
04/22/2017 Na jedvite jade vol.2
Sloboda 2:1 (2:0) BSK Borča. Crveno – crni i dalje ne mogu da dođu do igre, ali za razliku od starta polusezone uspevaju da dođu do rezultata. Pitanje je do kada..?


Na slici: Miličić postigao maestralan gol.

Do kraja prvenstva je ostalo još velikih sedam kola. Verovatno se u toj činjenici nameće prvi utisak današnjeg meča – Sloboda igra loše. Ideje u napadu nema, reakcije defanzivaca ulivaju strah, dok trener sedi na klupi i konzumira cigarete.
Nešto više od hiljadu gledalaca davalo je vetar u leđa igračima koji su izašli u sledećem sastavu:

..................................Đurić.....................................

..Miličić…….........Glišović.......Joksimomvić.......Atanacković

...........................Vidić………Jeremić………......................

…Nešović.................... Namani.......................Došljak..

..................................Đerić...........................,.........

Izmene: Peličić – Nmani (59); Stanić – Jeremić (69).

Iako ni približno ne prikazuje igre kakve se od njega očekuju, Došljaku se jedna stvar ne može osporiti – njegovi centaršutevi iz prekida su velika opasnost po gol protivnika. U 16. minutu jedan takav zahvata defanzivac gostiju i samo zahvaljujući odličnoj intervenciji golmana ne postiže pogodak. Sloboda dobija korner iz kojeg još jednom preti, ali šut Glišovića završava van okvira gola. Samo minut kasniije dolazimo do prednosti. Miličić probija i upošljava Nešovića. Njegov dobar pokušaj ipak biva izblokiran, no lopta stiže na penal odakle je Đerić šalje u mrežu. Nedugo potom gosti u ozbiljnoj prilici, nakon što je Glišović glavom išao na loptu koja je bila u zoni stopala. Greška koja je, možemo reći, karakteristična za Nikolića, dogodila se igraču koji je bio njegova zamena danas. Kazna za promašeno, brzo stiže u vidu fantastičnog pogotka Miličića. Nakon što je povukao loptu, raspalio je sa 25 metara i pogodio sam ugao gola.

U drugo poluvreme se ušlo suviše opušteno, pa Borčanci smanjuju zaostatak u 61. minutu. Prodor po levoj strani, oštra povratna u šesnaesterac i snažna završnica. Sloboda u nastavku igra sve lošije i osim što ne uspeva da iskreira bilo kakav napad, veoma kratko zadržava loptu u svom posedu. Na kraju, dan je spašen sigurnim reakcijama Đurića. Posebno se ističe ona iz 86. minuta, gde je nakon odličnog centaršuta po zemlji, golman Rosonera u poslednjem trenutku skinuo loptu sa noge napadača.

Borbu nastavljamo naredne subote u Čelarevu. Uobičajno je da se u završnim redovima traži podrška navijača na strani, ali ovog puta… očekujemo od stručnog štaba da pronađe rešenje za igru našeg tima.
Mi smo kao i uvek tu.
Napred Sloboda!!!