Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
05/27/2017 Poraz za kraj
Bežanija 4:1 (0:1) Sloboda. U poslednjoj i rezultatski nebitnoj utakmici ove sezone zabeležili smo visok poraz. Utakmicu su počeli i priveli kraju igrači koji su imali manju minutažu ove sezone.

Na slici: Trener Ristanović je u ovoj utakmici dao šansu igračima koji do sada nisu imali veliku minutažu.

Prvenstvo je već bilo rešeno, ostala je još samo jedna nepoznanica, a to je koja će ekipa put Srpske lige. Posle dve izuzetno teške sezone, konačno nismo bili u toj priči i nismo strepeli za opstanak, pa tako ova utakmica nije bila interesantna za gledanje.
Kraj Bežanijske crkve se okupilo oko 100 gledalaca, od kojih 15-ak Užičana koji su i na ovom meču došli da podrže svoje ljubimce. Sloboda je nastupila u sastavu:

.........................Tasić...........................
...Cvetković.....Glišović.....Joksimović...Atanasković...
.................Vidić.........Mitrović..................
...Miličić.............Slavković.............Emeka.......
.......................Radović...........................

Izmene: Radović - Vučićević (75); Mitrović - Jovanović; Tasić - Ristanović (80)

Uvodni trenuci utakmice nisu doneli nikakva uzbuđenja, uz utisak da je Bežanija opasnija i da se ulagnom igra na našoj polovini. Moramo da pohvalimo travnatu podlogu na kojoj se igrao ovaj meč, jer je ovaj teren pre više ličio na oranicu nego na stadion. Evidentno je da manjak terena sa veštačkom travom u Užicu ostavlja trag na igru Slobode i naši igrači se ne snalaze baš najbolje. I u jeku napada Bežanije, kontra Slobode. Emeka je centrirao sa strane a Miličić nije čekao da lopta padne i sjajnim udarcem postiže pogodak. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvreme, ista priča. Bežanija drži više loptu u nogama i uglavnom se igra na našoj polovini, a mi šansu tražimo iz kontri. Upravo jednu takvu Miličić nije realizovao. Izašao je sam ispred golmana domaćih ali kao da nije imao snage da uputi završni udarac. I kako to obično biva, posle par trenutaka stiže kazna. Nakon toga, golovi u našoj mreži se ređaju i domaći se zaustavljaju na 4. Mi smo imali još jedan solidan udarac preko, danas raspoloženog, Miličića i jedno neshvatljivo odugovljačenje Emeke kada je mogao da uputi udarac sa ivice šesnaest metara. Beležimo da su na ovoj utakmici debitovala tri omladinca: Ristanović (golman), Jovanović (vezni) i Vučićević (krilo) i da je Luka Slavković tek sada upisao svoj debi i odigrao celu utakmicu za naš tim iako je došao još u zimskom prelaznom roku.

To je to što se tiče ove sezone. Evidentno je da se nije imalo snage za nešto više. S obzirom kakve su nam bile prethodne dve, možemo samo reći da je ova uspešna.

Skupština kluba bi trebalo da se održi za 15-20 dana, a do tada...

NAPRED SLOBODA!!!