Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
10/15/2017 Slobodina dva lica
Dve sezone, dva potpuno drugačije tima. Dešavalo se puno toga, ali rezultati su izostali. Bar za sada...
Pre svega, administracija ovog sajta, upućuje izvinjenje svim pravim navijačima Slobode i svima koji prate klub preko ovog internet domena, zbog izostanka vesti u prethodnih par meseci. Razlog se verovatno može naći u padu ambicija, entuzijazma, volje i snage ali i u neverovatnim potezima koji su obeležili ovo leto.

Kao što smo svi upućeni, saga Turović je dobila epilog. Do smene na vrhu kluba nije došlo. Tj. došlo je, ali samo formalno. Ristanović koji je podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika UO, se vratio u klub 10-ak dana posle podnošenja iste, ali ovaj put kao potpredsednik. Pošto svi znamo kakva je situacija u klubu, svima je jasno zašto smo rekli da je došlo samo do FORMALNE promene.

I onda, kada smo i to progutali, kada smo i to nekako preživeli, dešava se novi udarac porodice Ristanović. Josip povlači potez koji će biti upisan u anale srpskog, evropskog pa i svetskog fudbala. Potpredsednik kluba tuži Slobodu, šalje izvršitelje na njena vrata i nastavlja i dalje da se šepuri po loži našeg Begluka. Na svu tu muku, on izjavljuje da će i dalje biti u službi kluba i da će uvek pomagati Slobodi. PROSTO NEVEROVATNO!

Sada je na red došao igrački kadar. Posle svih ovih peripetija i odlične prethodne sezone, nije se moglo očekivati ništa drugo nego okret za 360 stepeni. Onii koji su imali glavnu ulogu uspeli su to da naplate i pronašli sebi inostrane angažmane ili su svoju igru naplatili transferima u Super ligu. Od te ekipe ostali su: Uroš Đurić, Sreten Atanasković, Aleksa Vidić, Miloš Nikolić, Nikola Nešović, Balša Peličić..
Ceo tim je promenjen, pa smo dobili i neka nova lica: Igor Krmar, Dejan Đorđević, Nikola Stojanović, Aleksandar Janković, Aleksandar Alempijević, Ognjen Peličić..
I kako to obično biva, rezultata ni na vidiku.

Počelo je solidno. Pobeda nad Proleterom od 1:0 davalo je nadu da prethodna sezona može da se ponovi. Međutim, naredno gostovanje Bežaniji i poraz od 4:0 nas je vratilo u surovu stvarnost i dalo do znanja da nemamo prava da se nadamo sjajnim rezultatima. Nakon par loših partija naše ekipe, usledilo je nešto što niko nije očekivao. Otac je smenio sina! Peđa Ristanović je, doduše, svojevoljno otišao i na njegovo mesto je došao Goran Đukić, iz gradskog rivala, Jedinstva.

Nažalost, i nakon tog poteza, ništa novo. Rezultati se nisu bitnije promenili. Igra je na par momenata delovala bolje, činilo se da ima napretka. U prvenstvu, tri utakmice za redom nemamo poraz, ali ni pobedu. Što se Kupa tiče, dalje od Borca nismo mogli. Razlika između naše lige i višeg ranga takmičenja je velika.

Svakim danom je sve jasnije, sa ovakvom igrom nećemo stići daleko. Da li je letos moglo drugačije da se završi? Da li smo mogli mnogo bolje da prođemo? Nažalost, deluje da nikada nećemo saznati, ali jedno je sigurno. Gospodin Saša Turović je ulažio svoj novac u KK Slobodu i oni nakon dve utakmice imaju koš razliku +56. Deluje da je KLS blizu, a da li je naš klub sve bliži Srpskoj ligi Zapad, ostaje da se vidi..
NAPRED SLOBODA!